Oulun Kärpät 2018

Oulun_Kärpät_logo

Koko pohjoisen Suomen ylpeys, puolen Suomen Kärpät aloittaa liigataipaleensa jälleen kerran syksyllä 2018. Hallitseva Suomenmestari Kärpät lähtee kauteen uusin hankinnoin karistelemaan ns. mestaruuskrapulaansa pois.

Oulun Kärpät on yksi Suomen menestyneimpiä jääkiekkoseuroja, sillä vuoden 2018 mestaruuden myötä Oululaisilla on nyt yhteensä 8 SM-kultaa. Näistä kolme on tullut viimeisen viiden kauden aikana. Kärppien organisaatiossa tapahtui myös yksi järisyttävän suuri muutos, kun seuran pitkäaikainen omistaja ja puheenjohtaja Juha Junno kertoi astuvansa pois Kärppien peräsimestä. Junno on käytännössä omakätisestä nostanut Kärpät ykkösdivarista koko Suomen ja Euroopan arvostetuimmaksi jääkiekkojoukkueeksi. On sanomattakin selvää, että Oulussa alkaa jonkinlainen uudelleenrakentaminen, jossa luultavasti pyritään vaalimaan Junnon perinteitä, sillä se on selkeästi viime vuosien aikana ollut avain menestykseen.

Kärpät

Puolustajat 2018

Kärppien puolustuksesta löytyy edelleen valtaisa määrä kokemusta, sillä joukkueen pitkäaikainen kapteeni ja suomikiekkoilun ikoni Lasse Kukkonen jatkaa vielä uraansa Oululaisten takalinjoilla.

Vaikka Kukkosen pelilliset avut alkavat jo olemaan korkeintaan 7. puolustajan tasoa, hänen johtajuuttaan on paljon kehuttu maajoukkueestakin lähtien. Kukkosen tuoma johtajuus kopissa on siis valmentajien toimesta asetettu arvokkaaseen asemaan, sillä hän edelleen vie nuoremmilta pelipaikan, vaikka jalka ei enää liiku samaan tahtiin kuin 10 vuotta sitten.

Vierelleen Kukkonen saa nuorta verta, sekä aivan liigan puolustaja-eliittiä, sillä Kärppien takalinjoilla 2018 luutii myös seuraavanlaisia nimiä: Shaun Hehska, Jani Hakanpää, Atte Ohtamaa, Taneli Ronkainen, sekä mm. Teemu Kivihalme. Kärppien pakisto on siis erittäin hyvin tasapainoitettu ja rakennettu, eikä luvassa ole helppoja pisteitä tätä takalinjaa vastaan. Kärppien suurin menetys kaudesta 2017 puolustuksessa on luonnollisesti Miika Koivisto, joka tuo oman osansa vaarallisuutta hyökkäyspelaamiseen, loistavalla offensiivisella pelisilmällään.

Hyökkääjät 2018

Vuosi toisensa jälkeen Kärpät onnistuu haalimaan liigan parhaimpia pelaajia riveihinsä, eikä mikään ihme. Kaikki haluavat osansa menestyksestä ja tietävät, että Kärppien organisaatio kohtelee pelaajiaan hyvin. Tämä näkyy myös vuoden 2018 hyökkäyskalustossa, joka on erinomaisen vahva. Yhtenä parhaimpana lisäyksenä kaudesta 2017 on tarttunut haaviin Tepsissä huikean kauden pelannut Jasper Lindsten. Tämän lisäksi nuoriso-osastolta odotetaan tänä vuonna paljon, sillä mm. Rasmus Kupari, sekä P-Amerikasta palannut Aleksi Heponiemen odotetaan tekevän läpimurtonsa tälle kaudelle.

Ihan yksin ei kuitenkaan ns. junnu-osaston tarvitse Oulussa peliä pyörittää kaudella 2018-2019, sillä hyökkäyskalustosta löytyy myös todellinen veteraani ja Kärppä-ikoni, Mika Pyörälä. Pyörälä saa rutkasti kokemusta ja taitoa todennäköisesti vierelleen, sillä Ville Leskisen on uumoiltu pelaavan hänen kanssaan samassa ketjussa. Ville Leskistä on uumoiltu jopa koko liigan tehokkaimmaksi hyökkääjäksi tulevalla kaudella, joten Kärpillä on kaikki palaset yhteenlaskettuna erittäin iskukykyinen joukkue.

Maalivahdit 2018

Maalivahtien rintamalla ei suuria muutoksia edelliskauteen ole tehty. Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs tulevat jakamaan vastuuta tasaisesti, kuten ovat tähänkin asti tehneet. Molemmat ovat äärimmäisen loistavia maalivahteja, joten Kärpät on todella onnellisessa asemassa, sillä he pystyvät illan kunnon perusteella valitsemaan aina parhaan veskarin seisomaan tolppien väliin!

Mestarit 2019?

Kärpille tarjoillaan tällä hetkellä alinta kerrointa eri netticasinoiden toimesta, joka tarkoittaa sitä, että myös ympäri Eurooppaa uskotaan Oululaisten uusivan mestaruutensa todennäköisemmin. Vaikka Tappara ja HIFK tarjoavatkin jälleen varmasti kovan vastuksen koko kaudelle, on monien papereissa iki-vahva Kärpät jälleen se suurin ennakkosuosikki voittamaan himoitun Kanada-maljan. Kärppien kertoimia pääset katsomaan esimerkiksi tämän linkin kautta, jossa on listattuna useita eri vetoja välittäviä peliyhtiöitä. Mikäli et halua Kärppiä mestariksi veikata, suosittelemme kokeilemaan jotain mustaa hevosta, kuten Porin Ässiä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *