Liikuntamahdollisuudet Oulussa

Oulussa liikutaan runsaasti – tämän todistavat kaupungin tarjoamat lukuisat eri liikuntamahdollisuudet. Talvisin hiihdetään, luistellaan ja lasketellaan, mutta ei Oulu jää laakereilleen lepäämään kesälläkään. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut järjestävät mahtavat puitteet erityisesti nuorille 13 – 19-vuotiaille erilaisten liikuntamuotojen parissa. Tarjolla on muun muassa kuntosalia ja uintia, sekä kaikkea muuta mukavaa ja tehokasta liikkumista, tietenkin hyvässä yhteishengessä. Nuorten tai heidän vanhempiensa ei tarvitse myöskään huolehtia hinnakkaista kausimaksuista, sillä nuoret saavat liikkua täysin ilmaiseksi.

Nuoret eivät ole pohjoisen kaupungin ainut liikkuva kohderyhmä, vaan Oulun liikuntapalvelut järjestää ympärivuotista toimintaa koko perheelle. Tervetulleita ovat vauvat ja vaarit, lapset ja aikuiset. Lapsille ja perheille suunnattuja palveluita on yllin kyllin. Mukana on esimerkiksi vauvauintia, perhekuperkeikkaa, luistelu- ja hiihtokouluja sekä Jatulin uima-, kiipeily- ja salibandykerhoja. Jos lapsesi tarvitsee erityistä tukea, voitte ilmoittautua mukaan myös Vikkelät Vekarat -liikuntaan sekä erilaisiin nuorten ja lasten ryhmiin. Vauvauinteihin pääsee kertamaksulla, joka on normaali uintimaksu per aikuinen. Oukan.fi -sivustolta löydät kattavasti tietoa eri ryhmistä, joihin voitte ilmoittautua polskuttelemaan yhdessä muiden perheiden kanssa. Uimakouluissa toteutetaan laadukasta ja monipuolista uinninopetusta vauvoille ja aikuisille. Lisäksi Oulun liikuntapalvelut järjestää viisi päivää kestävän uimakouluviikon, jossa mukana ovat alueen koulut ja päiväkodit.

Hiihtokoulut puolestaan alkavat tammi-helmikuussa, ja laduille on koko perhe tervetullutta! Esimerkiksi Pesäpallostadionin Hiihtomaa on oiva paikka saada hiihtoharjoittelua. Talvella koko perheen voimin pääsee myös luistelukouluun. Koulu sisältää perustaitoluistelun opettelua ilman mailaa, eli se ei sovellu jääkiekonharrastajille. Jos haluat päästää lapsesi valloilleen ja olla itsekin hieman vikkelä, olet tervetullut perheesi kanssa liikunnan harrastamista tukevaan Vikkelät Vekarat -liikuntaryhmään. Ryhmä on tarkoitettu 5 – 13-vuotiaille lapsille, jotka tarvitsevat tukea liikunnan harrastamisen aloittamiseen.

Terveysliikuntaa aikuisille

Hyvän terveyskunnon saavuttaminen ja ylläpito on aikuisille erittäin tärkeää. Oululaisten liikuntapalveluiden tavoitteena onkin saada työikäiset ohjatun liikunnan piiriin. Oulussa on rakennettu hyvät puitteet harrastaa erilaisia liikuntamuotoja. Tarjolla on esimerkiksi kuntosalivuoroja ja vesivoimistelua, sekä maanantaisin niin kutsutut ”Liikuntatäpinät” Ouluhallissa. Liikuntatäpinöissä osallistujilla on mahdollisuus kokeilla eri lajeja. Pääset treenaamaan kuntosalilla, pelaamaan omatoimisesti lentopalloa ja sulkapalloa, tai voit kävellä, hölkätä tai jopa sprintata juoksuradoilla. Voit myös halutessasi osallistua yhteiseen alkulämmittelyyn ja loppujäähdyttelyyn. Välineitä eri lajeihin saa lainaksi. Harrastamaan pääsee myös vuoroilla, jotka on tarkoitettu yleisökäyttöön. Kuntosalien yleisövuoroja on runsaasti myös ilta-aikaan ja ympäri Oulun seutua. Esimerkiksi vesivoimistelu sopii erinomaisesti näytön ääressä kipeytyneen niska- ja hartiaseudun korjaamiseen ja siitä pääsee nauttimaan mukavan ja tsemppaavan musiikin tahdissa. Voimistelun hinta sisältyy uimalipun hintaan ja ennakkoon ilmoittautumista ei vaadita.

Harrastepaikkoja löytyy myös ulkosalta – uimarannoilta, kuntoilupuistoista, hiihtoladuilta ja muista Oulun liikuntapaikoista. Kesällä voit mennä yksin, ystävien tai perheen kanssa Pilpasuolle, joka on noin seitsemän kilometrin mittainen. Jos haluat bongata lintuja ja nauttia luonnon äänistä, suuntaa kiikarit kohti Kempeleenlahtea! Siihen liittyvä Selkäkari on arvokas lintuvesialue ja Natura 2000 -kohde ja todella suositeltava nähtävyys. Kempeleenlahden reitti on noin kilometrin mittainen, eli oikein mukava paikka käydä lastenkin kanssa ihastelemassa luontoa. Entä miltä kuulostaisi lähteä kaveriporukalla rannalle pelaamaan Beach Volleytä? Oulussa on monta kenttää tarjolla, joista osaan ei tarvitse edes varata vuoroja. Ulkoliikuntapaikat levittäytyvät eri puolille Oulua. Osa liikuntapaikoista on esimerkiksi urheilukeskuksissa tai puistoissa ja ne muodostavat omia isoja kokonaisuuksiaan. Liikuntapaikoissa vastuullisina tahoina kaupungin ohella on muun muassa liikunta- ja urheiluseuroja sekä harrastekerhoja.

Training for Warriors – motivoiva ja inspiroiva harjoitteluympäristö ja Liikuntakeskus Voitto

Treenaatko kuin roomalainen gladiaattori konsanaan? Jos haluat polttaa rasvaa, parantaa kuntoasi, kasvattaa lihasmassaa sekä parantaa itsetuntoasi, olet erittäin tervetullut Training for Warriors -ohjelmaan. Tämä kuntosali- ja fitnesskeskus toimii TFW-konseptilla Terminaalissa Oulun Kamppailuklubin yhteydessä. Treenaus ja harjoittelu käynnistyy Road to Warrior -peruskurssilla, joka kestää neljä viikkoa. Road to Warrior -voimaharjoitukset koostuvat monipuolisista harjoituksista, kuten kehon omalla painolla tehtävistä harjoitteista. Voimaharjoituksia on kaksi kertaa viikossa. Peruskurssi on kuitenkin paljon enemmän kuin treeniohjelma. Pääset opettelemaan voimaharjoittelun oikeat suoritustekniikat, otat haltuun terveellisen ruokavalion ja tulet tiedostamaan riittävän lepäämisen tärkeyden. Löydä sisäinen taistelijasi ja saavuta tavoitteesi sekä unelmasi ilmoittautumalla mukaan mahtavalle matkalle!

Jos sotureiden treeni tuntuu liian haastavalta, on Liikuntakeskus Voitossa myös kattavat liikuntapalvelut. Pääset nauttimaan kunnon treenistä makusi mukaan upealla Technogym ARTIS – kuntosalilaitesarjalla tai vapailla painoilla. Tarjolla on myös sisäpyöräilyä ja kaikkea muuta mahtavaa, kuten ryhmäliikuntaa 280 neliömetrin salissa. Löydät helppoja ja aloittelijoille sopivia lihaskuntotunteja tai kehoa huoltavia tunteja. ”Hikipisara-takuu” -tunnit toimivat nimensä mukaisesti. Musiikin tahdissa pääsee treenaamaan päivittäin ja kaikki tunnit pitää kokeneet ja koulutetut ohjaajat. Jos haluat henkilökohtaisempaa opastusta tai apua treeneissäsi, saat käyttöösi personal training -palvelut. Kovan treenin jälkeen on hyvä palautua ja käydä rentoutumassa lämpimissä löylyissä, jotka totta kai kuuluvat jäsenyyden hintaan. Saunat lämpenevät Liikuntakeskuksella aamuvarhaisesta iltamyöhään. Halutessasi voit käydä tutustumassa Liikuntakeskus Voittoon veloituksetta. Jos olet kiinnostunut aloittamaan uuden, terveellisen elämäntyylin, on aika tarttua tilaisuuteen ja nauttia lukuisista Oulun tarjoamista liikuntapalveluista. Valitse yksityinen tai julkinen treenipaikka, pääasia on pitää pyörät pyörimässä ja keho liikkeessä.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *