Kuntosalit Oulussa

Oulu on kaupunki, jossa kuntosaliharrastajia todella hemmotellaan. Kuntosaleja löytyy runsas määrä jokaiseen mahdolliseen makuun ja tarpeeseen, olipa tavoitteena puhdas voimailu, lihasten kasvattaminen, kuntoutus tai painon pudottaminen. Kuntosali onkin mitä parhain paikka harjoittaa koko kehoa monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti, sillä harjoittelutapaa sekä vastuksia ja painoja muuttamalla treenin vaikutusta voidaan muuttaa kunkin tavoitteita vastaavaksi. Kuntosalia valitessa tärkein kriteeri on useimmiten oma mieltymys. Jokainen voi määritellä hintatason ja kuntosalin varustelutason vastaamaan parhaiten omia tarpeitaan.

Kaupungit ja kunnat tarjoavat monesti todella edullisia, toisinaan jopa ilmaisia, kuntosaleja asukkaidensa käyttöön, mutta niissä muiden palveluiden osuus on yleensä melko vaatimaton. Yksityiset kuntosalit ja kuntosaliketjut sen sijaan tarjoavat pelkän kuntosaliharjoittelun lisäksi mitä moninaisemman valikoiman palveluita. Asiakkaiden valittavana on usein erilaisia ohjattuja ryhmäliikuntatunteja, ohjauspalveluita, hyvinvointipalveluita ja pelkkien pesutilojen tilalle on saatettu rakentaa kokonainen kylpyläosasto. Vaihtoehtoja on siis moneen makuun ja tässä artikkelissa esittelemme Oulun kuntosaleista parhaimmat, joten tervetuloa mukaan! 

Monipuolisen ja tasaisen laadukkaan kuntosalipalvelun tarjoavat Oulun monet kuntokeskukset, jotka toimivat jonkin nimekkään kuntosaliketjun alaisuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että samalla nimellä toimivia kuntosaleja on ympäri maata ja monesti useita jopa samassa kaupungissa. Niiden etuna on se, että asiakkaan ostaessa jäsenyyden yhdelle ketjun saleista, on hän oikeutettu käymään myös muissa saman ketjun saleissa, jos ei aivan ilmaiseksi niin, ainakin huomattavasti edullisemmin kuin muut. Tällaisia kuntosaleja Oulussa ovat esimerkiksi EasyFit, Fitness 24 Seven ja Vocatum. Kaikki mainitut salit tarjoavat erittäin kattavat palveluvalikoimat, joihin kuuluvat osassa saleista ryhmäliikuntatunnit ja osassa puolestaan muita hyvinvointiin liittyviä palveluita.

Ketjusalit ovat helposti lähestyttäviä; niiden aukioloajat ovat usein todella laajat ja hintatasoltaan ne ovat edullisia. Ketjusaleilla kuntosaliasiakkuudet laaditaan yleensä esimerkiksi vuodeksi tai kahdeksi eteenpäin. Positiivista on kuitenkin myös se, että ketjusalien palvelurakenne takaa, että kuntosalien laitteet ja välineet ovat varmasti huollettuja ja toimivia, sillä ketjusaleilla kunkin kuntosalin takana toimii isompi koneisto.

Peruspunttis voimailuun

Jos kuntosaliharrastaja toivoo salilta magnesiumpölyä, raudan kolinaa ja salikavereiden vilpitöntä kannustamista, on oikea valinta rehellinen perussali. Tämä viittaa salin varustelutason sisältävän pääosin vapaita painoja, mutta niiden ohesta löytyy tarkasti valikoituja, kovempaakin harjoittelua kestäviä laitteita. Oulussa kyseistä salikategoriaa edustavat esimerkiksi Classic Gym ja Kuntosali Puntti, jotka kummatkin ovat hyvin sopivia kuntosaleja esimerkiksi voimailijoille ja muille aktiivisille harjoittelijoille. Se ei tosin tarkoita sitä, että aloittelevat kävijät eivät olisi tervetulleita, päinvastoin. Heidät otetaan avosylin vastaan ja ohjataan varmasti harjoittelussa alkuun. Harjoittelutaustaa tärkeämpää peruspunttisaleilla on oikea asenne, joka tarkoittaa reipasta tekemisen meininkiä.

Oulun Classic Gym tai Kuntosali Puntti edustavat salityyppiä, joka ei vaadi pitkää sitoutumista salin asiakkuuteen. Kävijä voi siis ostaa esimerkiksi kuukausi kerrallaan käyntioikeuden salille, eivätkä nämä salit monien muiden tavoin vaadi erillistä irtisanoutumista. Kumpikin mainituista saleista tarjoaa hyvin varustellun kuntosalin lisäksi myös hyvinvointipalveluita hieronnan muodossa. Saleilta voi myös ostaa lisäravinteita harjoittelua tukevan ruokavalion oheen.

Ryhmäliikuntaa kuntosaliharjoittelun oheen

Mikäli oululainen saliharrastaja kaipaa raudan nostamisen oheen myös sykettä reilummin nostattavaa liikettä, on ryhmäliikuntatunti hyvä vaihtoehto. Erilaisia ryhmäliikuntatunteja järjestäviä kuntokeskuksia Oulussa on useita, kuten esimerkiksi Hukka, joka isona kokonaisuutena jakautuu kolmeen saliin: KuntoHukkaan, Naisten kuntosaliin sekä Funktionaaliseen studioon. KuntoHukka on yli 1600 neliön tila, jossa on varmasti tilaa harjoitella. Naisten kuntosali on nimensä mukaisesti pelkästään naisille suunnattu sali, ja Funktionaalinen studio on puolestaan tarkoitettu toiminnalliseen harjoitteluun. Oulun kaupungista löytyvät myös Kunto Ykkönen, Oz MAX ja Liikuntakeskus Teknopalatsi, jotka kaikki ovat kunnostautuneet kuntosaliharjoittelun lisäksi myös ryhmäliikuntatuntien järjestämisessä. Salit ovat sijoittuneet ympäri Oulua, joten lyhyen etäisyyden päässä olevaa kuntosalia arvostaville löytyy varmasti hyvä vaihtoehto. Liikuntakeskus Teknopalatsilla on käytössään normaalien ryhmäliikuntatuntien lisäksi myös virtuaaliset tunnit. Monilla mainituista saleista on tarjolla myös erilaisia personal trainer- ja muita ohjauspalveluita, joilla omassa harjoittelussa pääsee helposti alkuun tai jo aiemmin harjoitelleet saavat uusia vinkkejä ja ohjeita harjoittelun eteenpäin viemiseksi.

Toiminnalliseen harjoitteluun

Tämän hetken trendi liikkumisessa on kokonaisvaltaisuus, eli pelkän voiman tai kestävyyden sijasta kehoja kuormitetaan mahdollisimman monipuolisella harjoittelulla, jolloin kaikki osa-alueet kehittyvät. Tällaiseen harjoitteluun keskittyneitä saleja löytyy myös Oulusta, kuten TFW Oulu ja Liikuntakeskus Voitto, jossa toki tarjolla on myös perinteinen kuntosali. TFW Oulun kohdalla lyhenne TFW tulee sanoista ‘training for warriors’ ja salin ajatuksen mukaan harjoittelu siellä on tarkoitettu kehittämään sekä fyysistä että henkistä vahvuutta. Harjoittelu sisältää siis nopeus-, voima-, kestävyys- ja liikkuvuusharjoittelun lisäksi myös henkistä valmennusta sekä ravintovalmennusta. Tarkoituksena on tarjota monipuolinen, turvallinen ja tehokas harjoittelumuoto. Liikuntakeskus Voiton toiminnallinen sali pitää puolestaan sisällään välineitä kehon omalla painolla tehtäviin harjoitteisiin, ja salilta voi löytää kelkkaradan, köysiä, renkaita ja paljon muuta. Salilla voi harjoitella oman mielen mukaan tai tarttua salin valmentajien laatimiin treeneihin, joiden ohjeet vaihtuvat joka toinen viikko. Oulusta löytyy siis saleja kaikenlaiseen harjoitteluun, olipa tavoite mikä tahansa. Oman salin löytäminen vaatii joskus hieman vaivaa, mutta harjoittelun tulokset palkitsevat ja oma keho voi paremmin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *